Això pot tenir conseqüències per als propietaris que venen els seus immobles.

FONT: IB3, 25 SETEMBRE 2018

Claudia Roig
La patronal de la petita i mitjana empresa de les Pitiüses (PIMEEF) alerta que a Eivissa hi ha immobiliàries pirates que no compleixen amb la normativa de blanqueig de capitals. Això pot tenir conseqüències per als propietaris que venen els seus immobles.

A Eivissa hi ha molts estrangers que compren habitatge. Això fa que l’illa sigui un punt especialment sensible per a l’entrada de sous en negre. Segons les immobiliàries, estan obligats a fer més controls perquè els diners poden procedir de països com Suïssa, Luxemburg i altres paradisos fiscals. Des de la Pimeef avisen que hi ha moltes immobiliàries pirates que no compleixen amb la llei de blanqueig de capital.
Des d’Immobiliària Cecilio alerten que l’administració pot bloquejar els comptes dels propietaris que venen un habitatge que no justifiquin documentalment l’origen dels fons. Les multes mínimes són de 60.000 euros. Per això recomanen treballar amb immobiliàries serioses.
Des del sector asseguren que algunes vegades han hagut de paralitzar operacions importants perquè els diners tenien un origen dubtós. Si no ho fan, poden incórrer fins i tot en responsabilitats penals.

Contacto

PIMEEF EIVISSA

Avda. España 18-20 1º
07800 Eivissa
Tel. 971302911

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

PIME FORMENTERA

Avda. de Isidor Macabich, 2-1º
07860 Sant Francesc Xavier - Formentera
Tel. 971322520

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

INFORMACIÓN DE COOKIES: Las cookies son archivos que se pueden descargar en su equipo a través de las páginas web. Son herramientas que tienen un papel esencial para la prestación de numerosos servicios de la sociedad de la información. Entre otros, permiten a una página web almacenar y recuperar información sobre los hábitos de navegación de un usuario o de su equipo y, dependiendo de la información obtenida, se pueden utilizar para reconocer al usuario y mejorar el servicio ofrecido. Mas información